St. Martin de Belleville

Images: stmartin.jpg

fransk når det er bedst
Images: handsker.jpg Images: skilt.jpg Images: wire.jpg

Perlen i skiområdet De 3 Dale er for mange den charmerende landsby St. Martin de Belleville og hvilken perle.
Engang for få år siden var der kun franske turister og det var endda kun i deres ferietider. Men det er der nu lavet om på. Nu har englændere, svenskere, belgiere, tyskere ja endog danskere købt lejligheder eller chalet´er her. Og en del af dem vil gerne leje ud til Happy Skiing og dermed vores kræsne gæster, hvilket vi er meget glade for. Det er nu 21. vinter, der skal høres danske stemmer i byens butikker og restauranter.

I St. Martin de Belleville er mange af husene over 100 år gamle, men der er også nye lejlighedskomplekser og hoteller i den charmerende by.
Her er alt, hvad man behøver for at få den optimale skiferie - en by med rigtige franskmænd, masser af oprindelig atmosfære og et enormt skiområde med ikke færre end 200 lifte og over 600 kilometer præparerede pister, der strækker sig fra Courchevel og Meribel til Val Thorens og Les Menuires. Den nye 8 personers kabinelift gør, at der nu ikke findes liftkø fra byen og transporten til toppen af bjerget Tougnete - 1000 højdemeter - ikke tager mere end 15 min.

I St. Martin de Belleville, som er den største kommune i Frankrig målt i område/hektar, får man den afslappede franske atmosfære og det uovertrufne skiløb lige udenfor døren. Det hér er creme de la creme blandt verdens bedste skiområder.

På en spadseretur i St. Martin de Bellevilles kringlede gader fornemmer man tydeligt byens helt specielle stemning. Her finder man vakkelvorne træbalkoner, kampestenshuse og vaskepladser, hvor byens ældre damer samles for at vaske tøj eller skylle salat. I det fjerne kan man høre pianobarens musik kun afbrudt af kirkeklokkens ringen, mens en flok skientusiaster traver ned gennem hovedgaden efter en lang dag på bjerget.
Afterski holdes på Brewskis, hvor der er arrangementer for gæster og et par gange om ugen, er der levende musik via bands eller man besøger den lille Pianobar bag kirken.

St. Martin de Belleville
er ingen stor by. tværtimod.
Med sine blot 500 faste indbyggere og 1800 turister i højsæsonen hører byen absolut til en af Frankrigs mindste og mest hyggelige skisportsbyer men stadig med piste direkte til byen. En skærende kontrast til de mere moderne franske ski-ghettoer, hvor højhusene blev klasket op i hastigt tempo i 70´erne.

Der er ikke 2 chalet´er eller lejligheder, der er ens i St. Martin de Belleville.
Siden dannet på: 0.02 sekunder
688,529 Unikke besøg